Öja FF

Tung förlust

Borrby IF - Öja FF 1 - 2 (1-1)
Målgörare: Johan Vide Hansson
Trots att Borrby IF gör årets bästa match så blev det en tung förlust mot topptippade Öja FF.
Öa började bäst och fick efter drygt 10 minuter en straff som de säkert slog in till 0-1. Det skulle dock inte dräja länge innan kvitteringen kom och det efter en utsökt hörna av Johan Sassersson som Vide fick skallen på och så var det 1-1. Därefter så ägde Borrby resten av halvleken och Vide hade ett yppeligt läge att bli tvåmålsskytt, men Öjamålvakten räddade.
I andra halvlek så var det mycket ställningskrig även om Öja hade mycket boll. Borrby skapade dock en hel del farlighter och bl.a. hade Jacke bollen i mål, men blev avvinkad för offside (helt korrekt). När matchuret tickat upp mot 85 minuter så fick BIF inte undan bollen i eget straffområde och Öja kunde göra 2-1 på ett skott som gick in via stolpen.
Därefter hände inte mycket och Öja gick segrande ur drabbningen. Öja FF skall vara mycket nöjda med vinsten, då det var Borrby som hade de vassaste chanserna. Öja behöver även jobba en del med attidyden, då det smågnälldes en hel del under matchens gång.
I Borrby får hela kollektivet beröm för sitt slit och spring under hela matchen.
Tyvärr fick vi ytterligare en skada till vår redan långa skadelista, då Kasper P. stukade foten. Förhoppningsvis är Ludvig, Tobbe P., Hugo och CC snart friska igen och redo för spel. Sebbe får nog vänta ett tag till.
På annandag påsk väntar IFK Ystad i YA-cupen.